Courmayeur – Villa #Workinprogress

0sqm
0Trapezoidal windows
0Bridgings for slabs' reinforcement

This mid-30s house is going to be refurbished building up a new stairwell and elevated, to meet the new family needs. The fit out will be made respecting the traditional building style of Valle d’Aosta.

East section of the house is open to the mountain; thus, the building was dimensioned according to national earthquake-proof legislation.

The second-floor elevation will be made using steel beams.

The roof will be re-built with the traditional stone coverage called “Losa”.

Project Description:

Work opening date: 4th September 2018

The house was built in 1935 with traditional techniques, which include the construction of wood slabs and stone outer walls. The refurbishment and volumetric enlargement of the building requires a major structural reinforcement, to make the house compliant with modern earthquake-proof legislation. Such reinforcement works involved the entire building.

A new stairwell will be added to the original house, adjoining the three levels. The second-floor will be elevated, transforming the current attic in a new floor with also a loft unit. Structural modifications required the building of 49 meters of underpinning, to support the existing foundations, and a reinforcement of story slabs. The elevation of the second floor will be made using steel beams.

The enlargement of internal spaces led to a natural re-distribution of the rooms, especially on the ground- and second-floor. The customer asked also for a technical support in the selection of interior finishing, which was made with samples during the cost-estimate phase. The new roof will be realized with a typical stone coverage called “Losa”, to meet the municipality’s landscape regulations.

Category – Residential
Customer – Private
Designer – Cristina Bellone, Studio di ingegneria Risso

Details & Info

This mid-30s house is going to be refurbished building up a new stairwell and elevated, to meet the new family needs. The fit out will be made respecting the traditional building style of Valle d’Aosta.